Kraamzorg

Kraamzorg draait om veel meer dan alleen zorg voor het kind.

Zorg voor de baby

Zorg voor de baby is 1 van de belangrijkste onderdelen van mijn werk. De gehele dag doe ik bij de baby controle’s dat is dan voornamelijk observeren. Is de kleur van de baby goed, poepen en plassen, ademhaling, temperatuur etc. Zo zijn er nog een aantal punten die belangrijk zijn om het functioneren van de baby in de gaten te houden.

Lees meer

Uiteraard vertel ik jullie ook van mijn bevindingen. Mocht er toch iets zijn waarover ik twijfel, zal ik ten alle tijden de verloskundige bellen voor overleg. 

In het begin van de week neem ik veel voor jullie uit handen qua verzorging van jullie baby en het gezin. Hierbij kun je denken aan verschonen, badje, ondersteuning van de voeding. Ook zal ik jullie al meer zelf laten doen naar mate het eind van de kraamweek in zicht is. Zodat jullie er zelf klaar voor zijn om alle zorg over te nemen. Als er dan een nieuw kleintje in jullie midden is komen er vaak veel vragen boven, stel ze gerust allemaal aan mij.

Mochten jullie hier uiteraard andere wensen in hebben is alles bespreekbaar. 

Zorg voor de moeder

Dan is het 2e belangrijkste onderdeel van mijn werk, de zorg voor moeder. Ook bij jou doe ik de gehele dag controle’s, observeren maar ook wel handelingen om er zeker van te zijn dat het goed gaat.

Deze handelingen doe ik dagelijks en vertel mijn observaties natuurlijk ook aan jou. 

Lees meer

Mocht het zo zijn dat om een medische reden / indicatie iets anders loopt. Dan komt er weer overleg met de verloskundige te pas. Ook is het dan mogelijk om meer zorg uren te krijgen of 2 extra zorgdagen.

Na de bevalling is rust erg belangrijk, zeker in de eerste dagen. De bevalling verwerken en de gebroken nachten in combinatie. Naarmate de kraamweek verloopt ga je langzaam zelf weer dingen oppakken. Als je voldoende rust hebt genomen in de kraamweek dan kun je na de kraamweek zelf wat dingetjes doen. Dan ben je weer wat aangesterkt, dit kan verschillen per persoon en situatie.

 

Huishoudelijke taken

Mijn 3e onderdeel wat van mijn werk is een stukje huishouding. Niet het ALLER belangrijkste, maar zeker wel belangrijk. Hygiëne is belangrijk in de kraamzorg waardoor ik voor een opgeruimd en schoon huis zorg. Ik doe licht huishoudelijke taken, denk aan stofzuigen, het bed verschonen, de was en opruimen. 

Lees meer

Ik verzorg ook voor jullie het ontbijt en de lunch, mocht er tijd over zijn wil ik het avond eten ook klaar zetten of voorbereiden. Het sanitair maak ik dagelijks schoon, dit in verband met infectiegevaar. 

Goed om te weten

Werkgebied

Kelly’s Kraamzorg is gevestigd in Spierdijk. De regio waarin ik zorg bied is ongeveer 20 kilometer rondom Spierdijk.

Andere woonplaatsen zijn altijd bespreekbaar. Bel of mail gerust en dan komen we hier samen wel uit. 

Basiszorg

Het landelijke indicatie protocol heeft ingesteld dat de basiszorg bij borstvoeding 49 uur is en bij kunstvoeding 45 uur. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien het medisch noodzakelijk is kunnen het aantal zorguren, altijd in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of verlengd worden met een 9e en 10e dag. Zo heb je altijd recht op de zorg die je nodig hebt.

Eigen bijdrage

Voor iedere uur kraamzorg is er een wettelijke eigen bijdrage van €4,70 (2022) verschuldigd. Deze eigen bijdrage is bij iedere kraamzorg leverancier gelijk. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook de wettelijke eigen bijdrage of een gedeelte daarvan. Om daar achter te komen kan je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. 

Wilt u zich bij mij inschrijven voor een geweldige en zorgeloze kraamweek? Vul dan het formulier in via onderstaande knop en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!

KraamzorgPartners

Kelly’s Kraamzorg heeft een samenwerkingsverband met het team KraamzorgPartners. Hierdoor zijn al onze gezinnen gegarandeerd van zorg. Wij bundelen samen onze krachten en werken samen op het gebied van kwaliteit van dienstverlening, certificering en scholingen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u iets weten?  Schroom niet om een berichtje te sturen.